11. mars 2024

Vårryddedagen 16. mars – Slik kan du bidra til et grønnere Follo

Lørdag 16. mars er det duket for Vårryddedagen! Vårryddedagen er en nasjonal ryddedugnad som alle kan delta på. Nå som varmegradene er her, dukker det opp søppel som har ligget skjult under snøen i vinter, overalt i Follo – langs veier, rundt tjern og i nabolaget. Hva kan du bidra til for et grønnere Follo?

Liten skala – Alle monner drar!

Alt du trenger for å komme i gang er et par hansker og en pose. Plukk litt søppel mens du er ute og lufter hunden eller når du er ute på din faste tur. Når posen er full, kaster du den i restavfallsbeholderen din hjemme.

Stor skala – Planlegg en ryddeaksjon

Er du en riktig ildsjel og har lyst til å gjøre en større forskjell? Hvorfor ikke arrangere din egen ryddeaksjon? Samle familie og venner, og velg ut et område dere ønsker å rydde ren for søppel. Hva med å rydde favorittstranden klar til sommeren eller den lokale idrettsplassen?

Hvis du planlegger er ryddeaksjon kan du få gratis ryddeutstyr fra Hold Norge Rent. De tilbyr hansker, ryddeposer og sekker. Disse kan bestilles her https://holdnorgerent.no/ryddeutstyr

Avfallet dere rydder på ryddeaksjonen kan leveres gratis til våre gjenvinningsstasjoner. Alt man trenger å gjøre er å registrere ryddeaksjonen og gi beskjed om hvor dere skal levere avfallet. Les mer om dette her https://folloren.no/baerekraft-og-samfunnsansvar/ryddeaksjoner/