Nye åpningstider fra 2. april
Fra 2. april innføres nye åpningstider på gjenvinningsstasjonene. Les om nye åpningstider her.
4. desember 2023

Tips til miljøvennlige gaveideer

Julen er en av de triveligste og mest forankrede høytidene som feires i Norge. Dessverre er det også en av de høytidene med størst miljøbelastning. Vi har samlet noen enkle gavetips, slik at du kan bidra til å redusere miljøbelastningen.

Gave med mening

Man kan for eksempel gi bistandsgaver eller medlemskap i veldedige organisasjoner. Dette er nyttige gaver som kan redde liv. Du mottar vanligvis et gavebevis du kan putte i en konvolutt og legge under juletreet.
Tips: gjør litt research og finn hvilken organisasjon mottakeren kunne tenke seg å støtte.

Noe du har laget

Her er det bare fantasien som kan sette grenser for hva du kan gi. For eksempel hjemmelagde fløtekarameller,
en strikket genser eller hjemmelaget julepynt.

Opplevelser

Ikke alle gaver trenger å være fysiske gjenstander. Gi en opplevelse som er tilpasset mottakeren, for eksempel: kinobilletter, konsertbilletter, spa/massasje eller et restaurantbesøk på favorittrestauranten. Er du heldig, blir du kanskje invitert med?

Kjøpt brukt eller vintage

Å gi bruktgaver blir stadig mer populært. I en undersøkelse utført av Norstat oppga 8 av 10 at de var positive
til å få en brukt julegave. Søk på nettet etter brukt, før du kjøper nytt. Kanskje du sparer litt penger i samme slengen.

Man in thrift shop – second hand store

Forbruksvarer

Å gi gaver som bare blir liggende i skapet er unødvendig. Kjøper du forbruksvarer som såper, godis eller matkasser vil det garantert bli brukt. Er du litt ekstra miljøbevisst kan du kjøpe produkter merket med Svanemerket, Rainforest Alliance eller EU Ecolabel.