14. februar 2022

Ta med adgangsbeviset når du skal på gjenvinningsstasjonen

Fra 1. mars må du ha med deg adgangsbevis på gjenvinningsstasjonen. Hvis du ikke har med adgangsbevis, kan turen til gjenvinningsstasjonen fort bli dyr. Da må du betale næringspris.

Vi benytter adgangskontroll på våre gjenvinningsstasjoner for å kunne skille mellom innbyggere fra våre eierkommuner, og andre kunder (innbyggere fra andre kommuner og næringsdrivende). 

Innbyggere fra våre eierkommuner (Frogn, Nesodden, Nordre Follo og Ås) betaler et renovasjonsgebyr til Follo Ren, som finansierer deler av driften av gjenvinningsstasjonene. Resten av driften finansieres via en lav egenandel som betales ved levering av avfall.

Når du har med adgangsbeviset ditt, viser det at du bor i en av våre kommuner, har betalt renovasjonsgebyr, og at du kun trenger å betale en lav egenandel når du leverer avfall.

Næringskunder og kunder fra andre kommuner betaler ikke renovasjonsgebyr til Follo Ren. De må derfor betale en høyere pris ved levering av avfall.

Skaffe adgangsbevis

Hvis du ikke har skaffet deg adgangsbevis, kan dette gjøres på to måter: Last ned Follo Ren appen for ditt digitale adgangsbevis eller bestill et fysisk adgangskort. Du bestemmer selv hva du ønsker å benytte, om ønskelig kan du benytte begge deler.

Borettslag og sameier

Beboere i borettslag eller sameier som betaler renovasjonsgebyr direkte til kommunen eller igjennom fellesutgifter skal også fremvise adgangsbevis på gjenvinningsstasjonene.