25. mai 2020

Nå selges Torvfri blomsterjord på våre gjenvinningsstasjoner

Nå kan du kjøpe torvfri blomsterjord på våre gjenvinningsstasjoner. Kvalitetsjorden er 100% torvfri og er et miljøvennlig produkt laget av hageavfall. Blomsterjorden er produsert av Grønn Vekst for Follo Ren.

Pris per sekk 80 ,-

  • 20 liters sekk
  • 100% prosent torvfri
  • Ideell til planting av blomster og planter i krukker, blomsterkasser, bed og lignende.
  • Norskprodusert

Torvfri blomsterjord består av hagekompost blandet med vermikulitt, som er en ekspandert vulkansk stein med lang fartstid som bestanddel i vekstmedier. Vermikulitt er lysebrun i fargen med mørkere brune partikler, og har mange av de samme egenskapene som tradisjonell torv. Blandet med god og stabil kompost sikrer dette plantene en rask etablering og gode vekstvilkår gjennom
Organisk næring

  • Rikt mikroliv
  • Struktur og porøsitet
  • God evne til å ta opp og holde på vann
  • Optimal drenering

Torvfri blomsterjord er siktet på 10 mm og har en egenvekt på ca. 0,65 kg/l.

Næringsinnhold og bruk

Torvfri blomsterjord er ideell til planting av blomster/planter i krukker, blomsterkasser, bed og altankasser, samt til omplanting av stueplanter.
Produktet inneholder næringsrik kompost og trenger ingen startgjødsling, men plantene bør følges opp med litt gjødsel for å sikre god vekst, farge og blomsterflor. Behovet varierer mellom ulike planteslag.

Torvfri blomsterjord inneholder typisk 4–5 g nitrogen per liter. En god del av nitrogenet er organisk bundet, men produktet er anriket med litt mineralgjødsel (0,5 kg/m3) som sikrer en liten porsjon med ammonium og nitrat, som kommer godt med i etableringsfasen og tidlig på året når jorda fortsatt er en smule kjølig og tilførsel av nitrogen fra den organiske delen kanskje ikke er like effektiv som senere på året.

Torvfri blomsterjord tilbyr ellers plantene det aller meste av det de trenger, som fosfor, kalium, kalsium, magnesium og svovel, men også sporelementer som kobber, sink og bor.
pH ligger rundt nøytral, men kan variere noe i begge retninger.
Grønn Vekst analyserer produktene jevnlig, og sammensetning av øyeblikks-prøver fremkommer på

Varedeklarasjon TORVFRI BLOMSTERJORD 2020