22. oktober 2020

Last ned den nye Sortere-appen!

Sortere-appen er her når du trenger den. Når du skal sortere kaffegrut om morgenen, fetaostglass etter middagen, telysholder på kvelden, og kanskje også pizzaeske på natta.

Vi omgir oss med emballasje og produkter hver eneste dag. Når det er knekkebrød på mandager og taco på fredager. Når kaffekoppen går i tusen knas, eller det er hjertet ditt som gjør det. Når noen flytter inn. Eller noen flytter ut.

Vi skjønner godt at kildesortering ikke er det første du tenker på når livet skjer. Men når du lurer på hva som skal hvor, er den nye Sortere-appen her for deg.

Last ned Sortere-appen fra App Store, fortell hvilken kommune du bor i, og søk på det du skal sortere. Så forteller appen deg hvordan det skal kildesorteres der du bor.

Appen gir deg også nyttige tips til hvordan du får emballasjen tom for rester, og hva du kan gjøre for å beholde lenger og kaste mindre. Hva med å helle den kalde kaffeskvetten i en isbitform, så det bare er å klemme ut isbitene og tilsette melk, neste gang du har lyst på eller trenger iskaffe?

Dette får du i appen:

  • Svar på hva som skal sorteres hvor, der du bor
  • Praktiske tips til sorteringen
  • Tips til hvordan du kan gjenbruke og kaste mindre
  • Informasjon om hva merkene på emballasjen betyr

Klikk på knappen for å laste ned appen

Appen er gratis og det er ingen kjøp i appen. Grønt Punkt Norge, Sirkel Glass og Norsk Metallgjenvinning har bidratt med finansiering og støtte til utvikling av appen. Appen er kun tilgjengelig for iOS.