18. mai 2022

Gi bort klær til en god sak

Har du hatt en liten vårrengjøring i klesskapet og funnet klær som ikke passer? Eller kanskje det har dukket opp et par nye hull i sokkene? Eller har ulltrøya krympet i vask? Fortvil ikke, du kan alltids gi klær og tekstiler du ikke trenger til en god sak.

Follo Ren har startet et samarbeid med Røde Kors om innsamling av tekstiler. Derfor vil du fremover se flere tekstilcontainer fra Røde Kors rundt på våre Miljøpunkter i Follo. Disse tekstiltcontainerne gjør det enklere for deg å bli kvitt klær og tekstiler du ikke trenger.

Hva du kan levere

Du kan stort sett levere alt av klær, tekstiler og tilbehør. Det er viktig at det du leverer er rent og tørt. Pakk tekstilene inn i en handlepose og knyt godt igjen.

  • Klær, sko og belter
  • Ødelagte og utslitte tekstiler
  • Smykker, vesker og annet tilbehør
  • Gardiner, sengetøy, håndklær og duker
  • Små tepper og filleryer

Hva skjer med tekstilene?

Tekstilene blir sendt til et sorteringsanlegg som sortere tekstilene i ulike kvaliteter. Tekstiler som er brukbare vil bli solgt og får et nytt liv hos nye eiere. Inntektene går til Røde Kors sitt humanitære arbeid.

Klær og tekstiler som er ødelagt eller utslitte vil blir materialgjenvunnet til nye produkter, for eksempel: pussefiller, møbelfyll og isolasjon. En liten del av de innsamlede tekstilene blir sendt til forbrenning med energigjenvinning. Dette er tekstiler som ikke kan gjenbrukes eller materialgjenvinnes.

Ikke i restavfallet

Klær og tekstiler må ikke kastes i restavfallet. Restavfallet i Follo blir sendt til et ettersorteringsanlegg som automatisk sorterer ut matavfall i grønne poser og plastemballasje. I dette anlegget vil tekstiler feste seg fast og vil kunne føre til driftsstans.

I tillegg vil klær du kaster i restavfallet ikke kunne bli gjenbrukt eller gjenvunnet til noe nytt.

Miljøpunkt nær deg?

Follo Ren ønsker at alle våre innbyggere skal ha kort avstand til et Miljøpunkt. Hvis det ikke er et Miljøpunkt i nærheten av deg, ønsker vi gjerne gode tips om hvor du kunne tenke deg et Miljøpunkt. Sende oss en e-post til post@folloren.no og vi vil undersøke mulighetene for å opprette et Miljøpunkt i nærheten.