19. juni 2023

– Derfor må du laste ned Follo Ren-appen nå

Darpan Bajwa gir deg fem gode grunner til å anskaffe Follo Ren-appen. For nå begynner det å haste.

– 20.000 har allerede lastet den ned, men vi håper enda flere gjør det samme. Innbyggernes behov er forskjellige, men Follo Ren-appen er både nyttig og verdifull, sier IT-konsulent Darpan Bajwa.

Avgjørende identifisering

Hun har tatt med seg et knippe gode argumenter for å overbevise de som ennå ikke har lastet ned appen. Øverst på lista står punktet som haster mest.

– Fra 1. juli vil det ikke lenger være mulig å bruke MiljøID som adgangsbevis til gjenvinningsstasjonene. Dette beviset er imidlertid lett tilgjengelig i Follo Ren-appen, begynner Bajwa.

– Identifisering er viktig. Som innbygger i Follo har du betalt renovasjonsavgift, og med adgangsbeviset kan du dermed levere avfall til en lav egenandel på våre stasjoner, fortsetter hun.

Tar nye steg

Bajwa går videre til neste gode grunn for nedlasting – funksjonaliteten som ligger i appen.

– Foruten det nevnte adgangsbeviset, har du blant annet tømmekalender. Samt muligheten til å få varsling på når beholderen din blir tømt, forteller Follo Ren-kvinnen.

Hun er rask med å påpeke at det venter flere godbiter. Neste oppdatering inneholder for eksempel webkamera-bilder fra gjenvinningsstasjonene, slik at du kan se an trafikken før du drar. Oppdateringen er planlagt å komme i overgangen mellom juni og juli.

– Vi skal også få inn varsling på Miljøbilen, det er under test og utvikling i skrivende stund, sier Bajwa, før hun legger til:

– Et annet utviklingsområde er selvbetjening. At brukeren enkelt kan melde inn avvik, endringer, bestille nye tjenester som f.eks. beholder til hageavfall osv. Det blir mye mer funksjonalitet fremover – dette er bare starten!

Ikke vent

Lettere sagt vil Follo Ren-appen gi god oversikt over det som er relevant for deg. Det bringer IT-konsulenten inn på en annen fordel ved nedlasting.

– Hver husholdning har jo en kvote med et visst antall klipp, og med appen har du kontinuerlig kontroll på hvor mange klipp du har igjen. Du slipper overraskelser, sier Bajwa.

Apropos overraskelser. Tenk deg følgende scenario: Det er en travel dag på gjenvinningsstasjonen, og du har endelig kommet deg fremst i køen. Bare for å finne ut at du må laste ned appen øyeblikkelig for å kunne benytte din husholdningskvote. Pulsen øker, køen vokser.

– Jeg tror mange kan relatere seg til den følelsen. Da hadde i hvert fall jeg blitt veldig stresset! Unngå å bli satt i den situasjonen ved å laste ned appen på forhånd. Ikke vent til du absolutt må, råder Bajwa.

Brukervennlig

Dermed står det ett punkt igjen på Follo Ren-konsulentens liste.

– Ved å laste ned appen gjør du det enkelt for deg selv. Den er brukervennlig og tilpasset alle, mener Bajwa.

Hun presiserer at dersom man er usikker på hvordan appen skal lastes ned eller brukes, ligger det veiledning her. Eller så kan man ta kontakt med kundesenteret. Dersom man ikke har eller behersker en smarttelefon, er det dog mulig å bestille plastkort som adgangsbevis.

– Men vi håper at så mange som mulig skaffer seg appen. Den er tilgjengelig i App Store og Google Play, avslutter Darpan Bajwa.

5 grunner til å laste ned Follo Ren-appen nå:

  • Det haster, fra 1. juli kan ikke MiljøID brukes som adgangsbevis
  • Adgangsbevis, tømmevarsling og mye mer, samlet i én brukervennlig app
  • Praktisk oversikt over gjenværende klipp på kvoten
  • Ikke lag kø på gjenvinningsstasjonen, last ned appen i forkant
  • Gjør det enklere å benytte seg av Follo Rens tjenester
Trykk her for å laste ned Follo Ren-appen til iPhone
Trykk her for å laste ned Follo Ren-appen til Android