Full kontroll på matavfallet?

Har du full kontroll på matavfallet? Eller er du for opptatt med livet? Null stress, kildesortering av matavfall tar ikke lang tid. Du bare kaster grandisrestene rett i grønn pose i stedet for i restavfallsposen, og vips, du har kildesortert. Det er superenkelt!

Kast rett i grønn pose

Bare sleng matavfallet rett i grønn pose. Alt fra beinrester og skall fra frukt, nøtter osv. Til og med tørkepapir og servietter med matsøl kan kastes i grønn pose.

Bare husk at tyggisen og snusen skal i restavfallsposen!

Gratis kurv

Hemmeligheten til en enkel og rask kildesortering er å ha et godt system på kjøkkenet. Trenger du en kurv til matavfallsposene, kan du bestille gratis her

Alt du trenger å gjøre nå er å rydde litt plass til matavfallskurven under kjøkkenbenken.

Få tak i nye poser

Å skaffe nye grønne poser er ikke vanskelig:
Bor du et borettslag, så ser du etter et stativ eller skap for grønne poser. Disse finner du i oppgangen, avfallsrommet eller ute der du kaster avfallet.

Bor du i en enebolig/hybelleilighet knyter du bare en grønn pose (eller en vanlig handlepose) på avfallsdunken din og våre renovatører legger fra seg en ny rull ved neste tømming.

Viktig for miljøet

Matavfall er en nyttig ressurs som må utnyttes. Når du kildesorter matavfallet, kan vi gjenvinne det. Matavfall blir til biogass og biogjødsel. Biogass brukes av busser i kollektivtrafikken og på våre renovasjonsbiler. Biogjødsel kan erstatte bruken av mineralgjødsel.

Når du kildesorterer matavfall bidrar du til reduksjon av CO2-utslipp.